PVT systemen

Een woning verwarmen met de Thermodules van Optisolar 24 uur per dag warmte ook als de zon niet schijnt. Met 8 zonnepanelen en hierachter de Thermodules van Optisolar verwarmd u uw bestaande woning het hele jaar door en veel goedkoper dan met gas. Tevens is dit systeem in de zomer een zonneboiler en klaar voor de toekomst om veel energie te besparen. 

Een bijkomende voordeel van de Thermodules van Optisolar is dat het systeem onafhankelijk is van het merk zonnepaneel en hierdoor keuze vrijheid is in de maatvoering en opbrengst van de zonnepanelen.

Voordeel PVT systeem:
Warmte en elektriciteit uit hetzelfde oppervlakte.
24 uur per dag het hele jaar door warmte.
Geen geluid.
Ook geschikt voor kleine daken.
Eenvoudige installatie.
Bij einde levensduur PV panelen zijn de Thermodules weer te hergebruiken.
Geen lijmen of kitten en hierdoor 100% recyclebaar.

Financieel voordeel:
Subsidie € 4.200,00 euro op het systeem.
B.T.W. teruggave op het hele PVT dak systeem.
Goedkopere warmte productie d.m.v. de warmtepomp t.o.v. de cv ketel.

PVT systeem A  Vaillant 3kW met Vaillant ketel 60% gasreductie. Deze opzet is voor slecht
geïsoleerde
 woningen met bestaande radiatoren.

PVT systeem B Vaillant 3kW met Vaillant CV ketel en zonneboiler 80% gasreductie. Deze opzet is voor slecht geïsoleerde woningen met bestaande radiatoren.

PVT systeem C NIBE modulerende 6kW warmtepomp met bestaande ketel 70% gasreductie. Deze opzet is voor grote slecht geïsoleerde woningen met radiatoren.

PVT systeem D NIBE modulerende warmtepomp 6kW tot 16 kW 100% gasreductie. Deze opzet is voor goed geïsoleerde woningen met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.