Bedrijfspanden

De Energie Schutting is opgebouwd uit Thermodules die efficiënt warmte uit de buitenlucht haalt. Ook als het donker is en het buiten vriest. Speciaal voor platte daken hebben we de Energie Schutting aangepast zodat deze onder zonnepanelen kunnen worden gemonteerd. We noemen deze nu de Energie Schans.

De zonnepanelen leveren elektriciteit en de schans warmte voor de warmtepomp. Deze combinatie zorgt ervoor dat het systeem goedkoop warmte produceert om uw bedrijfspand op temperatuur te houden en in de zomer de elektriciteit gebruikt wordt door de airco’s. En als u laadpalen heeft de auto’s op te laden.

De installatie kit bestaat uit 8 zonnepanelen met schans in combinatie met een warmtepomp. Voor de warmtepomp krijgt u € 4.200 euro subsidie. Het systeem is modulair uit te brouwen tot 3 warmtepompen

Bij 3 warmtepompen krijgt u door RVO € 12.600,00 euro terug gestort op uw bankrekening.

Naast deze subsidie kunt u ook gebruik maken van de Energie-investeringsaftrek. De EIA is een fiscale aftrekpost van 45,5% over de investeringskosten.

In 2026 mag er geen ketel meer worden gemonteerd zonder dat deze is voorzien van een warmtepomp Dit is al over 30 maanden. De investering van een goedkoop hybride systeem begint bij € 10.000 euro gaat 15 jaar mee en kunt u opnieuw beginnen.

Als uw bedrijfspand een plat dak heeft is dit een goede investering zonnepanelen met daaronder de Energie Schans aangesloten op de warmtepomp. De Energie Schans onder de zonnepanelen hebben geen bewegende delen en hebben hierdoor een lange levensduur.

Lange levensduur, hoog rendement, geen geluid, subsidie € 4.200 euro, EIA subsidie en in een paar jaar af te boeken maken het interessant om dit systeem aan te schaffen.