Nieuws

Januari 2013. Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen in Ede heeft aan VITbouw installatietechniek BV de opdracht verstrekt om in het hele gebouw de verlichting te vervangen met energiezuinige armaturen. Dit levert deze instelling een kostenbesparing van duizenden euro’s per jaar op. Binnen drie jaar wordt de totale investering terugverdiend.

December  2014 Olympiakade te Amsterdam daar hebben we een jaren 30 woning voorzien met PVT panelen van Triplesolar. Om het systeem sluitend te maken moesten de dakramen verplaatst worden.

triplesolar.eu heeft hier meerdere foto’s van op hun site staan verder zonder gas.
Momenteel zijn de PVT panelen van Triple Solar 2000x1000 en is het systeem niet altijd om dakramen in te passen.

Oktober 2015 Het Lokaal in Amersfoort een markthal waar ze ecologische producten uit de regio verkopen. Daar hebben wij de opdracht voor de gehele E&W gekregen. Het pand (vroeger De Kelder pop podium) was al voorzien van een over bemeten afzuig installatie die is hergebruikt om het restaurant, koffiebrandrij, broodbakkerij en bierbrouwer af te zuigen.
Voor deze afzuig installatie hebben we twee warmte terugwin boxen geplaatst die vervolgens de onttrokken warmte afvoert naar een 1000 liter vat in de technische ruimte. Waar een 10KW warmtepomp deze warmte a 45 graden terug brengt naar het CV systeem.
Voor deze installatie hebben we computer programma geschreven die de installatie bestuurd.   

Januari 2016 In Hoevelaken hebben we een PVT installatie gemaakt in combinatie met een CV ketel. Deze installatie monitoren we al een tijdje en doet het boven verwachting goed. Deze PVT installatie is gemaakt met de Thermodule van optisolar. www.optisolar.nl

Januari 2019 Op de Rosmolenstraat in Leusden hebben we een PVT installatie gemaakt en hierbij onze aangepaste controller gebruikt. Deze aangepaste versie kijkt via internet op weerkaarten en weet hierdoor wat de buitentemperatuur is. Hierdoor hoeft er geen buitenvoeler meer te worden geplaatst